Fóka

Késésben volt, ezért úgy döntött, inkább bicajjal megy a lovira. Tekert mint az állat, mert végre kapott egy tuti tippet a legjobb haverjától, akinek az egyik zsoké volt a legjobb haverja.

Persze le volt égve, ezért is tekert annyira, tuti tippet egyébként is csak egyszer az életben kap az ember. Neki meg jól jött volna a pénz, még jó, kinek nem, egyébként is randevúja volt később az állatkertben a fókáknál egy csajjal, akit élőben még sohasem látott. Annyira tekert, hogy útközben majdnem elgázolt egy csomó galambot, de végül sikerült kikerülnie őket, ráadásul még a lovira is kiért időben.

Eddig meglepően simán megy minden, gondolta, mondjuk a hónaljszagommal talán kezdenem kellene valamit, bár ennyi talán még belefér. Aztán a tuti tippről persze kiderült, hogy annyira nem is tuti, ezért a randevúra már inkább el sem ment, mert minek, még saját magát sem tudta volna meghívni egy sörre, nemhogy a csajt, aki élőben talán nem is nézett ki annyira jól.

Ezért inkább fölhívta a legjobb haverját, akitől a tuti tippet kapta, hogy mégis hol a picsában van, mert beszélniük kellene arról a tuti tippről, amire elbaszta az utolsó pénzét is, a legjobb haverja meg azt mondta neki, hogy a tóparton sörözik a haverjaival, de nyugodtan tekerjen oda ő is, van náluk egy csomó sör, ő meg odatekert, és direkt megitta az összes sörüket, mert rettenetesen szomjas volt a sok bicajozástól, és egyébként is tele volt már a töke a legjobb haverjával.

Amikor másnap délután magához tért, nem sok mindenre emlékezett az előző napból, de azt tudta, hogy valószínűleg elszalasztotta élete lehetőségét. A randevút a fókáknál.

Ferdinánd Zoltán
fotó: Hegedűs Ákos