Fanzine

2018. ősz
Beköszöntő

Ennek a kiadványnak a létét semmi nem indokolja. Nem támogat minket senki. Akik létrehozták, azt mondták, rendben, csináljuk, aztán adtak hozzá fotót, írást, dizájnt, energiát. Ingyen.

A Halszájoptika önmagában is egy figyelmi teszt, én legalábbis nem találkoztam még élő emberrel, aki ne olvasta, hallotta volna félre. Az egész egy kocsmában kezdődött. Üldögéltem Varga Imi barátommal, és azon agyaltunk, hogy kellene valami alkotósat csinálni együtt, és jobb híján azzal főztünk, amink volt, fotókkal és némi íráskészséggel. Hamarosan létrejött a blog, ami úgy nézett ki, hogy megkértük fotós barátainkat, hogy küldjenek fényképet, aztán írással foglalkozó barátaink között megfuttattuk ezeket. Ami bejött, az meg felkerült az oldalra. Ez így ment egy darabig, aztán létrejött a bejegyzéseknek egy olyan kritikus tömege, ami magától hívta elő, hogy élőben is megjelenjünk, többnyire a felszín alatt, obskúrus pincékben, félszuterénekben, kiállítások tereiben. Valahogy úgy kell ezt elképzelni, hogy van két zenészünk, Hajós Marion és a fent említett Varga Imi, akik ilyen dark chill, deep house vagy milyen stílusban hoznak létre dolgokat, és erre mi, Nagygyörgy Zoltán és én, a Haynal Ákos, némi dramaturgiával előadjuk a szövegeket, amiket a háttérben vetített fotókhoz írtunk, illetve írtak nekünk.

És most itt van ez a fanzine, Barbay Csabi fotóival. Az, hogy így néz ki, Nagy M. Hedvig kreativitásának, és Ferdinánd Zoltán gondosságának köszönhető. Forgassátok, szeressétek, és akkor évente kétszer-háromszor megjelenünk. De, most így végiggondolva, ha nem tetszik, akkor is.

Haynal Ákos

A tartalomból:
Szög
Múzeum
Dínó

Megvásárolható a Mersz Klubban (1086 Bp., Csobánc u. 10.), az ISBN Galériában és az Írók Boltjában, illetve megrendelhető az aferdinandzoltan@gmail.com e-mail címen. (A fanzine ára 1000 Ft. Budapesten személyes átvétel is megoldható.)