Jack és Catalina (vagy Mary)

Akkor hát irány Mehikó, gondolta Jack, miután visszakapta az útlevelét. Hasta la  vista, baby, kacsintott a bajszos határőrnőre. Rágyújtott, tökig csavarta a hangerőt a kocsija kazettás magnóján, aztán beletaposott a gázba. Tihuána, nemsokára érkezem, kiáltotta a pusztába. Miután a városba ért, lelassított, és elkezdte méregetni a csajokat az utca két oldalán. Egyik szebb volt, mint a másik. Jack még a kocsija ablakán is kikönyökölt, hogy egy kicsit menőbbnek tűnjön, mert Jack  egyébként egyáltalán nem volt menő.

A Jack anyukája Jacknél csak Jézust szerette  jobban. Ezért hagyta el a férje is, Jézus ugyanis elbaszta a nemi életüket. Nekem a faszom tele van már azzal, hogy csak gyermeknemzési szándékkal, érted?!?, inkább lemegyek a kocsmába… ott legalább önmagam lehetek. A Jack apja általában pinaszagúan ájult be hajnalban a hitvesi ágyba, és hát Jézus az ilyesmit sosem szerette igazán. Szegény Jack viszont az apjára ütött. Miután harmadszor is elvált, visszaköltözött az anyukájához. Az anyukája akkoriban még mindig Jézussal élt együtt, nem is maradt sokáig náluk, mert állandóan azzal baszogatták (az anyukája meg Jézus), hogy mikor nősül már végre újra. Még negyven éves korom előtt,  rendben?!? Csak hagyjatok már békén!

Neked túlságosan nagy a segged. Hát te meg? Csak nem elvitte a cica a melleidet?, gügyögte Jack. Úúú, te viszont nagyon jól nézel ki, taposott a fékbe. „Do you need some fun, gringo?”, hajolt be a tökéletes kurva Jack kocsijának lehúzott ablakán. „Yeah”, válaszolta Jack. „What’s your name?” „Catalina.” „I will call you Mary, right?” „Ok.” „Good girl”, gondolta Jack. „Do you want to be my wife?” „Why not? Just give me american citisenship.” Jack elmosolyodott, tökig csavarta a hangerőt a kocsija kazettás magnóján, aztán beletaposott a gázba, az anyósülésen Catalinával vagy Maryvel. Fél órával később össze is házasodtak, aztán boldogan éltek, amíg meg nem haltak. Ami nem tartott sokáig, mert másnap mindketten szörnyethaltak egy közúti balesetben. De legalább Jack nem halt meg hiába. Mert mielőtt elindult volna Mehikóba, megígérte az anyukájának (és Jézusnak), hogy negyven éves kora előtt, ha addig él is, de megnősül. És hát, végül így is történt.

Ferdinánd Zoltán
fotó: Nagy M. Hedvig